Collector Items and Special Postcards

In deze rubriek kunt u bijzondere of zeer speciale ansichtkaarten zien die zeer gewild zijn om te verzamelen.

Maanlanding 1969 door de Amerikanen

Donald Duck's Verjaardag wens

Als je geabonneerd was op de Donald Duck dan mocht je ook een brief sturen naar ome Donald Duck met je eigen verhaal. Mijn nicht Toos Mol had een brief naar Ome Donald gestuurd dat zij vaak alleen was en dat haar moeder moest werken.  Deze getikte brief kreeg mijn nicht in 1955 opgestuurd door de redactie van het blad de Donald Duck.

Walt Disney make in Italy

Deze ansichtkaarten met de creaties van Walt Disney werden speciaal in Italië gemaakt onder licentie. Deze kaarten werden gemaakt bij een bekend Grafische studio en wel Biondetti uit Verona. Sommige kaarten hebben een piep-zone erin zitten. Deze kaarten zijn erg gewild en gemiddeld in de verenigde staten vragen ze er 25 dollar voor. Dus kaart-Disney  liefhebbers speur alle beurzen af? 

Wapen kaarten

Het  volgende is de Hollandsche Groet

Dit is een speciaal zeer gewild Collector item, de wapens van Nederland en de plaatsen die zijn verbonden aan de Hollandsche Groet.

Van Nelles Thee of Koffie

Onze ouders en opa en oma's spaarde allemaal mee voor gratis producten van de Van Nelles. Zij werden groot in de Theehandel en later met de koffie.  Heel bekend zijn de boeken van Piggelmee, waar je plaatjes voor kon sparen en dat werd massaal gedaan. 

Zeevaart-Nederlands Trots

Item: Collectors, Schepen, Ms Oranje, Sub item: Nederlandse Stoomvaart Maatschappij, Plaats: Uit Ceylon, Jaar: 1950

 

KLM  Luchtfotografie en Vliegtuig types

Item: Vliegtuigen, Sub item: Fokker F27, " Trooper" Koninklijke Luchtmacht,

Jaar: 1950

                                   Terug naar Ansichtkaarten index

 

De Fabeltjeskrant ansichtkaarten

De NTS zond op 29 september 1968 voor het eerst De Fabeltjeskrant uit. De poppenserie, waarin verteld werd over het leven van alle dag. De eerste verhalen en personages van De Fabeltjeskrant zijn geïnspireerd op de fabels van de Franse schrijver en dichter Jean de la Fontaine.

De fabeltjeskrant uitzendingen werden geopend met een liedje wat meneer de Uil zong, dit werd door iedereen meegezongen. De hoofdfiguren waren; Meneer de Uil, Bor de Wolf, Truus de Mier, Momfer de Mol, Zoef Zoef de Haas, Mevrouw Ooievaar, Ed en Willem Bever etc.

                                      Mijn Familie stuurde deze ansichtkaarten naar mijn nichtje Toos Mol, in 1969.

Ja Zuster Nee Zuster ansichtkaarten

In de jaren 60, was deze komische tv serie zeer populair. Annie M.G. Smidt was de schrijfster van deze successie serie. Heel Nederland kon de liedjes meezingen die in elke aflevering gezongen werden.

Eén van de hoofdrolspelers in de tv serie Ja Zuster Nee Zuster was Leen Jongewaard. Leen werd zeer bekend door het neerzetten van een karakterrol en wel die van Opa Gerrit.

Rien Poortvliet

Eén van Nederland bekendste tekenaar/illustrator is wel Rien Poortvliet. Hij is bekend geworden door zijn mooie tekeningen over de natuur. Rien is ook bekend geworden met zijn mooie tekeningen over en van kabouters. In de vroege jaren heeft hij een serie mooie prenten met kabouters gemaakt voor de grote levensverzekering maatschappij de R.V.S. die wij allemaal nog wel kennen van de man en vrouw onder de paraplu waarbij de man wijst met zijn wandelstok naar het Logo.

Het mooie van deze prenten is dat er een zoek opdracht in zit? Zoek Sneeuwwitje. Je moet goed kijken op de prent/tekening of deze draaien om Sneeuwwitje te vinden.  Heb je haar al gevonden??? kijk goed!

Het mooie van deze prenten is dat er een zoek opdracht in zit? Zoek het Zevende Geitje? Je moet goed kijken op de prent/tekening of deze draaien om het Geitje te vinden.  Heb je het al gevonden??? kijk goed!

Koningshuis

 

Oranjestam-Banden aan halen,  Oranje zal Oranje blijven, er komt een nieuwe Oranje Baby aan, en de aankondiging (de bode moet naar de Baker, de Vroedvrouw ophalen en zeggen dat het Oranje kind onderweg is. Geboorte van Juliana. Het mooie is, dat dit een zeer vroege prent/cartoon is.

Stan Laurel en Oliver Hardy

                                                                    Stan Laurel  en Oliver Hardy

De Film van Ome Willem

                                                                     De Film van Ome Willem

Calvé Reclame

Item: Calvé Reclame, Sub item Strip figuur van Calvé, Jaar: 1949,Plaats: Gorinchem,

Verhaallijn: Mijn tante schreef overal op in om gratis of leuke dingen te krijgen voor haar dochter Toosje Mol en deze leuke reactie kwam van Calvé, dit is een collectors item, niet velen hebben deze ansichtkaart nog.

Terug naar Plaatsen/Steden/Dorpen Index   Ansichtkaarten Index

 

Venz  Chocoladefabriek

Item: Venz Reclame, Sub item : tekening met verhaal, Jaar: 1951, Plaats: Gorinchem,

Verhaallijn: Mijn tante schreef overal op in om gratis of leuke dingen te krijgen voor haar dochter Toosje Mol en deze kaarten  kwamen binnen via de Venz ( dit is een collectors item, in trek met verzamelaars van Venz Merk-Reclame Artikelen.

Terug naar Plaatsen/Steden/Dorpen Index   Ansichtkaarten Index

 

Jeugdactie Rampenfonds

1953, Watersnoodramp

Het Rampenfonds stelde een Jeugdactie in waarbij alle kinderen een ansichtkaart konden kopen van 25 cent om weer een wederopbouw te kunnen bekostigen. C.F. van Neerijnen, uit Den Helder was de tekenaar van de schoolbordtekening "Het Vluchtend Paard". Foto bij Ben Kool, Drukkerij de Boer uit Den Helder

Item: Jeugdspaarbank

Sub item : Actie om de kinderen te binden aan de bank om te sparen.

Jaar: 1953

Plaats: Gorinchem

Uitgeverij, drukkerij, fotograaf: Eigen uitgave

Verhaallijn:

Opmerking: Als de kinderen jarig waren kregen ze een kaart van de bank. 

Terug naar Plaatsen/Steden/Dorpen Index   Ansichtkaarten Index

 

Oliehandel Gorinchem

Bij de Brandstoffenhandel in Gorinchem, kreeg, je bij het bestellen van olie of kolen een aardigheidje, zo was er een stripboekje of een een ansichtkaart voor de allerkleinsten.

Stiefbeen en Zoon

                                                            Stiefbeen en Zoon

Asef Planten voeding en Bestrijdingsmiddel

Nederlandse schepen-boten-Rederijen

Boot: Jan Koppe

Deze Rederij Koppe ging in 1946  samenwerken  met Rederij Heijmen uit Tolkamer en verzorgde succes volle boottochten van uit Arnhem naar Westerbouwing. Wie van ons oudjes is er niet met mee gegaan!!! In 1971 stopte Koppe en ging Rederij Heijmen verder en doopte het schip om naar Eveline.