Oorlog en Vrede 1940-1945, Steun Herdenking  kaarten

In deze Rubriek staan cartoons, spotprenten  of zelf gemaakte kaarten die steun gaven aan de mensen de in de oorlog zaten of net na de bevrijding, dit soms met een geheime boodschap erin.

Veel ansichtkaarten werden er zelf gemaakt in de oorlog en werden als steun  van brievenbus tot brievenbus afgeleverd aan de buren en vrienden die ook hadden geleden door de oorlog 1940/1945.

Gemaakt door Jan van de Weg: Dit is een collectors Item

Item: Steun kaart voor de militairen, Sub Item: een boodschap om aan te geven dat het verzet mislukt was in 1945, Plaats: Denekamp, Jaar: 1947, Verhaallijn: Mijn Oom zat in het leger en stuurde een kaart aan onze nicht Toosje Mol.

 

Item: Steun kaart voor de militairen, Sub Item: een boodschap om aan te geven dat het verzet mislukt was in 1945, Plaats: Denekamp, Jaar: 1948, Verhaallijn: Mijn Oom zat in het leger en stuurde een kaart aan onze nicht Toosje Mol.

 

Item: Steun kaart voor de militairen, Sub Item: Soldaten willen kijken naar de vrouw, Plaats: Denekamp, Jaar: 1947, Verhaallijn: Mijn Oom zat in het leger en stuurde een kaart aan onze nicht Toosje Mol.

 

Item: Steun kaart voor de militairen, Hulde aan de Nederlandse Onbekende Soldaat, Plaats: Jaar: 1946

 

Item: Oorlog fragment, Sub Item: Marine activiteit, het Rookgordijn, Plaats: ? Jaar: 1943