INTRO

Hallo Allemaal, deze website over oude Postkaarten of wel Ansichtkaarten en is tot stand gekomen door een opmerkelijke vondst op zolder in het huis van mijn tante en nicht.

 

Wegens omstandigheden moesten wij het huis leeg halen en vonden op de zolder veel leuke Items en antieke spullen en kwamen een oude emaillen broodtrommel tegen die vol zat vol met oude ansichtkaarten. 

 

Ik werd gegrepen door de geschiedenis, verhalen en emoties die deze oude ansichtkaarten aan mij vertelde.

 

Onze Opa Willem Bastiaan Leenheer, die wij zelf nooit gekend hebben werkte vroeger bij de PTT.

In de oorlog (1940-1945) werkte hij voor het verzet en had een karabijn, munitie en documenten verstopt in het kolenhok op het postkantoor.  Later na de oorlog werd onze Opa gezien als verzetsheld. 

Helaas heeft hij dit zelf nooit meer meegemaakt en kwam in het concentratiekamp om door ziektes en voedsel tekort. (lees later het oorlogsverhaal) Onze Opa ligt begraven op de erebegraafplaats in Loenen( Gelderland)

 

Wat hebben wij aan Ansichtkaarten?

 

Onze Opa, kwam door zijn functie bij de PTT als postbesteller door het hele land en nam vaak een ansichtkaart mee, bracht of stuurde deze ook naar zijn toenmalig meisje (later onze Oma) en dus de moeder van mijn vader.

 

De oudste kaarten ansichtkaarten komen dan ook uit 1898 en 1900.  

Ook de rest van de familie stuurde graag een ansichtkaart en vergat de verjaardagen of speciale dagen niet en stuurde veel bijzonder kaarten. Sommige zijn nu een Collectors Item geworden.  

 

Veel ansichtkaarten zijn bijzonder geworden door hun verhaallijn, ondertekening door een familielid of door de postzegel met stempel.

 

Veel plezier allemaal en ga met ons terug in de tijd en geniet van de mooie ansichtkaarten en het verhaal wat er bij hoort. 

 

Familie Leenheer